Terskelen

ytter2

Ytter/KNIPSU
10.05 – 02.06 2013
BOA, Oslo

Terskelen

10. mai – 02. juni

Jeg kjente et stikk av fryd og en samtidig uro. Jeg har aldri vært opptatt av kunst. Jeg. Jeg har alltid vært opptatt. Jeg har alltid vært en jeger. Umiddelbar tilfredsstillelse, det er hva jeg har jaktet på.

Jeg vil forsøke meg igjen: fred, stille. Det har sjelden vært meg, dette siste. Jeg kan ikke vite når det begynte. Kanskje senere, bare ikke nå. Men jeg har snudd ryggen til fortiden. Lar den uanfektet forfalle.

Knipsu. Ytter. Utakt. Takt. Utakt. Takt. Tupilak.
Cellememorabilitet. Jeg blir nødt til å smake på de ordene. Nippe til dem. Kjenne ettersmaken. Kan jeg la dem lede meg rundt?

Jeg skriver ikke igjen. Bare for å kunne se. Som jeg gjorde det tidligere. Det er ikke mange som vet det om meg. Bare at jeg var for vill, det vet alle.

Ytter og KNIPSU består av Anne Marthe Dyvi, Hilde Jørgensen, Julie Lillelien Porter, Anngjerd Rustand og Maya Økland. I utstillingen Terskelen utforsker Ytter og KNIPSU hvordan rituelle handlinger og påtatt identitetssympati kan gi en naturlig assimilasjon. En befaring av den konflikten som ligger i at initierte tilnærmelser skjer gjennom språket, men samtidig skal utøves i rommet. Overgangen mellom språk og handling, mellom lyd og omlyd. Mellom instruks og improvisasjon.
Tidligere har Ytter og KNIPSU laget prosjekter sammen til Supermarket i Stockholm (2012) og Parataxon på KNIPSU i Bergen (2012).

Utstillingen er støttet av Bergen kommune

[nggallery id=30]