Prøverommet

PrøveRommet at Knipsu

KVELDENS PROGRAM:

Go On Your Own (GOYO)

GOYO et undergrunns kunst- og musikerkollektiv, etablert i Oslo i 2013. Vi jobber for å etablere oss i andre byer i Norge og har nå kommet til Bergen.
Vi arrangerer klubb-kvelder, kunstutstillinger og konserter innen elektronikasjangeren.

Snart startes en konsertserie på det nye utestedet Vanguard i Oslo. Samtidig legger vi til rette for en lavterskelscene på MIR på Grunerlökka. Her bookes unge, ukjente DJ’s eller band, og på den måten ønsker vi å bidra til at musikere får vist seg frem fra scenen.
Vi gjør også live opptak av dj-sett og konserter, som senere formidles på sosiale medier og i ulike musikk-forum.
GOYO samarbeider med en del utenlandske festivaler, som Horizon Festivalen i Bulgaria og Dimension Festivalen i Kroatia. Her gjør vi booking av skandinaviske artister til festivalene, driver generell promotering og har eget billettsalg. Vi har ambisjoner om å utvide samarbeidet med aktører i utlandet.
Vi skal til Horizon Festivalen i begynnelsen av mars 2014, og opptre med to GOYO Resident Acts på en GOYO showcase.

Vi anbefaler alle å komme på vårt Bergen Launch Party på Østre, 1.februar, hvor vi har booket flere spennende artister. Går dette bra, håper vi selvsagt å arrangere flere klubbkvelder eller eventer i Bergen!

GOYO Bergen Launch Party: https://www.facebook.com/events/607807265953176/

Sjekk oss ut:
facebook.com/goonyourown
soundcloud.com/goonyourown

– – –

GOYO Bergen Launch Party teaser: Mercimer DJ-sett

Mercimer er det musikalske prosjektet til Walter Berge, opprinnelig fra Sverige, nå bosatt i Bergen. Han produserer og gir ut musikk på labelet “A New Direction Music”. Han er en talentfull musiker, produsent og DJ. Hans liveact m / Lisa Gagerman er en av GOYO Bergens bookinger til GOYO Bergen Launch Party den 1. februar. På Prøverommet på KNIPSU vil han spille et dj-sett mellom de ulike innslagene.

Dere kan høre en smakebit av Mercimer dj-sett på hans GOYO Exclusive Promo Mix :
http://www.mixcloud.com/GoOnYourOwn/mercimer-exclusive-promo-mix-goyo/

Soundcloud: https://soundcloud.com/mercimer

– – –

TEGNEKLUBBENE HØYT NIVÅ OG NARKOTIKAKLUBBEN

Tegneklubbene møtes for første gang i samme lokale, for å undersøke det kreative potensialet i kollektiv skaperkraft og mildt fiendskap.

Klubbenes pressemelding till offentligheten:

HØYT NIVÅ:

“Vi kan bare invitere dem, der har forstået tegning, du ved.”

– Anonym

NRKTKLB (fhv. NARKOTIKAKLUBBEN):

Ein idé vart ruga fram i eit Youtube-skjermbilete av skogens fuktige overflate. Som eit fantom-egg, berre omvendt, for den kunne like gjerne blitt verande i den mørke mosen. Ingen visste at det låg gøymt der nede i det grøne laget av svamp.

Kva idear finst i dette skog-egget, spør NRKTKLB-mennesket seg. Kva veg veks det? Oppover? Utover? Sidelengs? Kva med nedover?

Slike og andre spørsmål teiknar NRKTKLB-mennesket ned på kvitt papir i eit usedvanleg tempo, utan å forventa eit einaste sannferdig svar.

NRKTKLBN
________
(N)atur
(R)ips
(K)antarell
(T)iur
(K)lima
(L)am
(B)låbærlyng

– – –

ELI FOSSDAL VAAGE

Eli Fossdal Vaage kjem frå ei lita bygd i Nordhordland, men bur i Bergen, der ho studerer litteraturvitskap ved universitetet. Ho debuterer i vår med diktsamlinga “Hekla Myter” på Cappelen Damm. Eli har tidlegare gått på Skrivekunstakademiet i Bergen, og før ho for alvor forstod at det var skrivinga som låg hennar hjarte nærast, livnærte ho seg i fleire år som radiojournalist.

Cappelen forlag om boka:

“På sitt unike vis skriver Eli Fossdal Vaage frem formødrenes historie og en felles kvinnelig arv. Diktene beskriver søsterskap på tvers av generasjoner, der en ung kvinne formidler både historisk kvinneliv, en eldre kvinnes stemme og sin egen tilværelse på en gård hun har overtatt, eller muligens trengt seg inn i.
Hekla myter rommer like uanstrengt større og mindre refleksjoner, alt ført i et språk som både er likefrem og høystemt på samme tid.”

– – –

YANIV COHEN OG ASHER LEV

I “How hard can it be?” danser Yaniv Cohen og Asher Lev til Cohens dokumentarfilm Jerusalem, laget med håndholdt kamera. I filmen spør han Jerusalems innbyggere om hvorfor byen er viktig for dem. “How hard can it be?” går provokativt til verks med å bryte opp flere av vår tids mektigste symboler med en grunnleggende tro på at humor kan rive murer og blottstille det menneskelige og absurde i traumatiske hendelser.

http://bit-teatergarasjen.no/sesongprogram/howhardcanitbe/

– – –

MONKEY PLOT

En akustisk gitartrio som befinner seg på en friimprovisert togreise gjennom ørken-blues, amerikansk countryrock, norske klangflater og japansk noh-teater.

Monkey Plot er Christian Skar Winther (gitar), Jan Martin Gismervik (trommer) og Magnus Skavhaug Nergaard (bass). De startet trioen September 2009 og har etter fire års felles studietid ved Norges Musikkhøgskole hatt mye tid til å jobbe som band. Trioen har gjort en mengde konserter og turnéer, tidvis med gjester som Lisa Dillan og Frode Gjerstad, eller i andre konstellasjoner(Karokh, Ronja, ICH BIN N!NTENDO, PGA, Wolfram Trio). Monkey Plot slapp i 2013 debutplaten “Løv og lette vimpler” på det norske plateselskapet Gigafon.

Utdrag fra anmeldelser av “Løv og Lette Vimpler”:

Eit fullverdig album der musikalsk og annan vellyd går opp i ein høgare einskap. Ni låtar på ein flaggsterk debut. – Roald Helgheim, Dagsavisen

Helt egen musikk. «Løv og lette vimpler» er en voksen debut fra tre musikere i utvikling. De lager moderne, improvisert musikk, som er mer enn forståelig for de fleste som våger å åpne ørene og som ikke er forutbestemt. – Jan Granlie, Jazznytt

Monkey Plot manages to find a remarkable balance between the experimental, the melodic and lyrical, and manages also to mix these elements in an organic manner. – Eyal Hareuveni, AllAboutJazz.com

Bandets liveopptredener har heller ikke gått ubemerket hen:
De vanlige impro-landskapene blir blandet ut med konkrete trommegroover og klare grunntoner. Det låter grønt og organisk, noen ganger mistenker du dem også for å være et Tinariwen-coverband i skjul. Det krever en utrolig årvåkenhet og trygghet på sine medmusikere for å få denne sårbare samspillsformen til å fungere, og hos Monkey Plot sitter det støpt hele tiden. – Arthur Piene, JazzNytt

– – –

PRØVEROMMETS VÅRSESONG 2014:

27. januar – KNIPSU
10. februar – Nobel Bopel
24. februar – Landmark
10. mars – Bergen Offentlige Bibliotek
24. mars –
7. april – Landmark
28. april – Østre

– – –

Har du tips eller spørsmål?
Kontakt koordinator Sturla Heggdalsvik:

proverommet@bit-teatergarasjen.no / 55 23 22 35

Prøverommet er støttet av: Norsk kulturråd og Bergen kommune
www.proverommet.no / www.bit-teatergarasjen.no