POLITICAL PROPAGANDA

Velkommen til lansering av magasinet Political Propaganda på Landmark den 16. desember kl 20:00

Journalist, aktivist og redaktør Oksana Shalygina kommer til Bergen for å fortelle om innholdet i magasinet hun gir ut i samarbeid med sin partner og medredaktør Petr Pavlensky.

Denne utgaven av magasinet handler om feminisme. Den russiske feminismen er ikke annet enn en invertert blåkopi av patriarkatet skriver Oksana. Samfunnet legger opp til at man som kvinne blir gjort til offer for seg selv og andre. Hvordan kjemper man seg igjennom en armé av blodtørste parasitter som livnærer seg på ens svakhet? Jo, man lærer seg å slåss. Og å alliere seg. Slåss med never, ord, tenner og føtter. Gå med i nettverk og alliere seg med menn og kvinner.

Anton Nikalev skriver at feminismen er kjedelig. Den er så kjedelig at det egentlig ikke er noen som forstår feministisk teori. Det er kjedelig når kjerringer med ødelagte liv skylder på alle menn og ingen andre. Det er kjedelig å ikke ha penetrerende sex, skriver han som til og med barberte underlivet sitt for feminismen. Det som virket så lovende viste seg å være så gørr.

I et intervju med den kubanske kunstneren Tania Bruguera forteller hun om sin performance Self-sabotage på Veneziabiennalen, hvor kunstneren gjennomførte en russisk rulett på seg selv. Å jobbe med politisk kunst er å følge opp konsekvensene av ideene man kjemper for, selv når det krever at man må utenfor komfortsonen. Politisk kunst er ikke en teknikk eller en sjanger, det er et livsvalg.

Natali Cohen Waxberg er en israelsk kunstner og dramatiker. Hun er Israels egen Valerie Solanas og fremfører forestillinger som er så sterke i ord og uttrykk at hennes eneste frie arena er youtube.

Petr Pavlensky viser arbeidet Anonym metadon-prostituert. Pavlensky er kjent for å gjennomføre kunstneriske aksjoner rettet mot stat og samfunn i Russland. Han sitter for tiden i arrest i Moskva for sin performance The Threat hvor han satte fyr på inngangen til et bygg som tidligere tilhørte KGB og er i bruk av det russiske sikkerhetspolitiet.

Siri Borgé fremfører en performance. Borgé er utdannet ved Kunst- og designhøgskolen i Bergen i 2014. Ved siden av sitt kunstneriske virke er hun involvert i visningsstedene Studio17 og Galleri Artilleri, samt sitter i styret til BKFR. Siri Borgé bor og arbeider i Stavanger.

Kuratert av Maya Økland / KNIPSU med støtte fra Fritt Ord og Bergen kommune.

Open: 2015-12-16 00:00:00
Close: 20151216

Facebook event

Landmark
Rasmus Meyers Allé 5, Bergen

  • Oksana Shalygina Siri Borgé Petr Pavlensky Tania Bruguera Anton Nikolaev Natali Cohen Vaxberg