|  KFC III  |

           | PAIN|T|BATTLE

| GOMAN|NORUM|ANTONSSON |

Åpning: fredag 26.05.2023 fra 18:00 – 22:00
Åpningstider t.o.m 18.06.2023: Torsdag – Fredag – Søndag fra 14:00 – 17:00


Knipsu presenterer tre malere i KFC III. Inne i Cage’n er det klart for en malerisk tvekamp mellom Jussi Goman og Christian Tony Norum. De to anerkjente malerne kontrasterer hverandre i uttrykk og stil, Gomans naivistiske motiver mot en mer følelsesmessig og klassisk Norum, samtidig har de en klar fellesnevner i koloritt og penselstrøk,referanser til kunsthistorien, erfaring og ikke minst en utforskende holdning til maleriet som kunstform og konsept.

 

Gesamtkunstwerket Knipsu Fight Cage er en romlig totalinstallasjon som krever samhandling.  KFC inviterer Goman og Norum til samspill med en organisme som vokser, puster, ånder, nærer seg, kapittel for kapittel, lag på lag og kunstner for kunstner. Rommet er et rammeverk i fast og flytende form som forteller historier om kamper som aldri avsluttes, en scene for seier og tap, en scene for roller, retning, posisjon, mitt og ditt liv, noen kamper kjempet vi, andre kamper fikk vi tredd over hodet.

 

På organismens ytterside vises en utfordrer til innsiden. Susanna Antonssons installasjon befester seg i veggene og i rommet, gir gjenklang i koloritten i det industrielle inngangspartiet til KFC. Gjennom sitt  blikk på objekter, scener, hverdagslige nære øyeblikk som er lette å overse åpenbarer det seg noe i det gjenkjennelige.

 

 

Om kunstnerne

Jussi Gomans malerier kjennetegnes av en intens fargepalett og sjenerøse penselstrøk der  bruken av flatene skaper en elektrisk og spontan illusjon av bevegelse. Goman tilfører en frisk, leken vri til klassiske motiver lånt fra kunsthistorien, som ansiktsportretter og stilleben: selvklebende bandasjer og tyggegummi-lignende kuler av akrylmaling stikker ut fra overflaten som for å minne oss om grensene for todimensjonalitet , men også av maleriets grenseløse potensial. Akrylmalingen gir fargene hans en følelse av friskhet og oppdrift, samtidig som den belegger overflaten med en jevn plastglans. Jussi Goman(f.1980 i Pudasjärvi, Finland)  er utdannet Master of Fine Arts, Academy of Fine Arts, Helsinki(2008).

Christian Tony Norum leker med kunsthistorien og blander den med observasjoner fra sitt eget liv. Bildene hans er rike på referanser, samtidig som de fremstår som svært frie og ubundne. Typisk for Norum er nettopp måten han forholder seg fritt til sine inspirasjonskilder og skaper særegne og personlige uttrykk i store og mindre formater. Når det gjelder hans maleri, er koloritten og penselføringen ekspressiv, heftig og dynamisk. Hans billedunivers er kraftfullt og sammensatt og uttrykker til fulle vår tidsånd. Christian Tony Norum (f. 1980) er utdannet ved Statens kunstakademi i Oslo. Han benytter seg av mange teknikker, hovedsakelig maleri, installasjon, performance og skulptur, og søker inspirasjon og fornyelse både i vår tid og i modernismens abstrakte uttrykk.

Susanna Antonsson (f.1991 i Linköping) tar för närvarande sin master på Kunstakademiet i Bergen. Med måleri som utgångspunkt arbetar hon utifrån saker som lätt förbises och mysterier i vardagen. Hon är intresserad av våra band till enkla och vardagliga objekt och försöker genom måleriet studera beroende och förhållande till omgivningen. Susanna har tidigare haft utställningar på bland annat Tag Team Studio, Not Quite, Joy Forum och Kristiansand Kunsthall.