Lansering av magasinet Fett

Lansering av magasinet Fett med redaktør Hedda Lingaas Fossum og en forestilling av det libanesiske teaterkompaniet Zoukak.

Det kunstnerstyrte visningsrommet KNIPSU fra Bergen har i 2015 jobbet med kunst som forholder seg til ustabiliteten i våre nye tilværelser som følge av krig og konflikter. Blant millioner av hjemløse syrere finner man også kunstnere. Noen av kunstnerne skaper uttrykk som åpner opp for refleksjon rundt en uutholdelig tilstand. Som et sted for kunstnerisk utveksling og dialog ønsker KNIPSU å skape et møte mellom syriske, libanesiske og norske kunstnere for å etablere bekjentskap og dele erfaringer.

I mai inviterte vi The Syrian Cultural Caravan til å vise kunst i det offentlige rom på Festplassen i Bergen og nå i desember samarbeider vi med Fett ved å la kunstnere bidra med tekster. Den syriske dramatikeren Liwaa Yazji, den libanesiske kunstneren Dona Timani og den italienske krigskorrespondenten Francesca Borri bidrar med personlige tekster om sine erfaringer. I tillegg viser magasinet de abstrakte maleriene til kunstneren Etel Adnan.

For å lansere Fett har vi invitert skuespillerne Maya Zbib og Chrystele Khodr fra det libanesiske teaterkompaniet Zoukak til å fremføre stykket Death Comes Through the Eyes. Forestillingen omhandler representasjonen av døden vi møter i hverdagen, både i form av voldelige nyhetsbilder så vel som gjennom voldelige filmer og musikktekster fra populærkulturen. I forestillingen binder de refleksjon rundt døden opp mot den fysiske kroppen og gjør kroppen om til et virkemiddel for spørsmål rundt hvilken verden vi lever i.

Dramaturgi og regi: Omar Abi Azar og Maya Zbib
Fremført av Maya Zbib og Chrystèle Khodr
Lysdesign: Marco Pinarelli
Basert på et fotografi av Kevin Carter og flere andre krigsfotografier.

Varighet: 35 min

Stykket er bestilt og produsert av Schwindlefrei Theater Festival og har tidligere vært fremført i Mannheim, Tyskland (September 2014), i Beirut, Libanon (januar 2015) og i Kerala, India som en del av ITFOK (januar 2015).

Dette arrangementet er kuratert av Maya Økland for KNIPSU og er en del av jubileumsutstillingen Fakta, fortellinger og anekdoter på Kunsthall Stavanger 26. november – 17. januar.

Det vil være mulighet for å kjøpe FETT #4 på arrangementet, i tillegg til eldre utgivelser. Det nye nummeret vil koste 99 kroner, mens det forrige nummeret vil selges til halv pris. Husk kontanter.

Arrangementet og utvalgte tekster i Fett er støttet av Bergen kommune, Norsk Kulturråd og Fritt Ord.

http://www.zoukak.org/
http://fett.no/
http://kunsthallstavanger.no/nb/
http://caravaneculturellesyrienne.org/